Afdrukken

                           Terug


Onderstaande begrippen komen geregeld voor in Singapore

Black and whites
Dit zijn vrij herkenbare bungalows met gewitte buitenmuren en zwartegeverfde balken.

CBD of Central Business District:
Dit zakelijk hart van de stad van de stad heeft een diameter van 2-3 kilometer aan vastgoed met hoge grondprijzen waar voornamelijk grote ondernemingen en bankbedrijven gehuisvest zijn.

Co-broke deal:
Wanneer er meer dan 1 makelaar zich succesvol heeft ingezet voor een bepaalde woning heet dit een co-broke overeenkomst.

Diplomatic clausule, ook Escape-, Expatriate,- of Repatriate clausule genoemd:
Deze regeling biedt de huurder bescherming tegen verlies als gevolg van ontslag, dan wel een transfer naar het buitenland.

Empty, furnished or non-furnished:
Dit refereert naar de inrichting van het pand, d.w.z. geheel of gedeeltelijk ingericht. Hiermee wordt verstaan meubilair, tv, wasmachine, keukengerei, enz. "Empty" kan in sommige gevallen ook beteken dat er zelfs geen keukenblok aanwezig is, geen lampenfittings, noch kranen, enz. dus het is raadzaam om dit vooraf goed na te gaan.

Freehold:
Is een huis "freehold", dan is deze voor altijd van de eigenaar. "99-year" en "999-year" lease spreken voor zich.

Fully furnished:
Dit houdt in dat de woning volledig is ingericht, d.w.z. voorzien van inboedel, waaronder o.a. koelkast, wasmachine, tv, meubilair, bergruimtes, bedden, matrassen enz.

Lease hold:
Het recht om een woning 99 jaar lang te bezitten. Er is ook een 999-jarige variant, maar deze is wat zeldzamer.

HDB:
Housing Development Board. Dit is het landelijke overheidsorgaan dat over de sociale woningbouw gaat van Singapore.

Landed house:
Een vrijstaande woning.

N-Bloc of Enbloc:
Een collectieve verkoop van een woningcomplex, meestal nadat een meerderheid is gevormd bij een stemming. Is een appartementencomplex minder dan 10 jaar oud, dan is een meerderheid van 90% vereist. Bij projecten die meer dan 10 jaar oud zijn is slechts 80% vereist.

Partially furnished:
Een pand dat gedeeltelijk is ingericht, d.w.z. deels is voorzien van inboedel, maar niet de meest courante. Voorbeelden van wat dan wel inbegrepen is: gordijnen, wasmachine, droger, koel- en vrieskast combinatie en fornuis.

TIP: In Singapore is een droger, uitgezonderd als u een aantal opgroeiende kinderen hebt, niet echt noodzakelijk. Uw was is in rap tempo droog wanneer buiten opgehangen. Dat geldt zeker voor wanneer u aan zee woont, want daar staat altijd een verkoelend briesje.

Pax:
Deze term wordt soms door makelaars hier gebezigd. Het staat van origine voor "passagier" maar wordt nu ook wat algemener toegepast. Als men u dus vraagt "How many pax?" dan bedoelt men hoeveel personen.

Service Apartments:
Dit zijn appartement-achtige verblijven waar nieuwbakken expats doorgaans tijdelijk wonen terwijl men op zoek gaat naar een woning voor de langere termijn. Service Apartments zijn vaak voorzien van enige luxe, zoals een finesszaal, zwembad, tennisbanen, beveiliging en huishoudservice.

Strata Title:
Dit is een soort huisbezit waarbij appartementblokken zijn onderverdeeld in verscheidene lagen of "strata".

TOP:
Temporary occupation permit. Wanneer nieuwbouw gereed is verklaard voor de eerste bewoning heet dit TOP.

Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com