Special Offer: Resort Promo Package!
Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com
Renting in Singapore
Relocating to Singapore
"Ik vind dat jullie een prima dienst verlenen aan alle Nederlanders die via de website met jou en Esther in contact komen." - Peter, Dutch expat
Expats in Singapore

Renting in SingaporeWelkom in Singapore
Renting in SingaporeOns mission statement
Renting in SingaporeWaarom Singapore

Your dream accommodation

Renting in SingaporeTijdelijk onderdak
Renting in SingaporeVrijstaand of condo
Renting in SingaporeUw huurbudget
Renting in SingaporeDroomhuis criteria
Renting in SingaporeBegin uw zoektocht
Renting in SingaporeOpgepast voor fraude
Renting in SingaporeDagelijkse kosten
Renting in SingaporeGratis aanvraag

Rent tips

Renting in SingaporeDos & don'ts
Renting in SingaporeVeel gestelde vragen
Renting in SingaporeIntentieverklaring (LOI)
Renting in SingaporeGratis huurcontract (TA)

Showcase your property here

Renting in SingaporeGratis video promotie   van uw huurwoning
Renting in Singapore


   EmailSitemapTell a friendMaak een bookmarkContact onsClick here for English                         
Renting in Singapore
Aanvraag versturen

Wat zijn uw dagelijkse kosten en eventuele overige kosten?

 • Allereerst is er natuurlijk de huur die betaald moet worden, meestal maandelijks. In de meeste gevallen is er ook een borg te betalen, doorgaans een bedrag t.w.v. een maand aan huur. Daarnaast is er de twee maanden huur die vooruit zijn te betalen.


 • TIP: Uw huur kan per kwartaal of zelfs eens per jaar betaald worden. Ik adviseer u echter om gewoon per maand te betalen omdat u bij te ver vooruit betalen in een strategisch onvoordelige positie terecht komt in het geval dat er een conflict ontstaat met de huisbaas.

 • Bij een huurcontract van minder dan 12 maanden, bent u de makelaar eenmalig 50% van het maandelijks te betalen huurbedrag schuldig. Bestaat het contract uit een periode van maximaal 24 maanden, dan is het aan de makelaar (eenmalig) te betalen bedrag 100% van het maandelijks te betalen huurbedrag.


 • Dan is er ook de zogeheten "stamp duty", de leges die komen kijken bij het verzilveren van het huurcontract, meestal zo'n 5% van uw maandelijkse huurbedrag wanneer het een jaarcontract betreft en een kleine 10% voor een contract van twee of drie jaar. Klik hier om exact te kunnen uitrekenen hoeveel stamp duty u verschuldigd bent.


 • Vervolgens zijn er de volgende terugkerende kosten, zij het dat deze niet allemaal van toepassing zullen zijn; wellicht worden sommige ervan door uw werkgever vergoed.


  • Water/elektriciteit S$300-500,- p/m, maar kan ook hoger uitpakken.

  • Gas S$100 per jaar

  • Telefoon (vast) S$200 p/m

  • Telefoon (mobiel) S$50-S$100 p/m

  • Internetverbinding S$50-S$100 p/m

  • Kabel tv S$50-S$100 p/m

  • Airco onderhoud S$100 per kwartaal

  • Appartement onderhoudskosten S$100-SS$200,- p/m

  • Ongediertebestrijding < 100 per year


  N.B. Bovenstaande kosten zijn wel een beetje natte-vinger werk, want de daadwerkelijke kosten kunnen i.v.m. diverse variabelen die parten spelen vrij sterk uiteen lopen. Desalniettemin, door de bank genomen kun je stellen dat als het op de energievoorziening aankomt, de airco verreweg het meeste stroom verbruikt hier. Uiteraard is het werkelijke verbruik afhankelijk van hoe hoog de thermostaat staat, het aantal airco's dat u heeft, hoe groot de te koelen ruimtes zijn, en ook hoeveel uur per dag de airco's aan staan. Hoe het ook zij, wees erop bedacht dat een airco rekening van S$1.000 per maand hier niet eens zo ongebruikelijk is.

  TIP: Uw airco rekening omlaag krijgen is niet moeilijk. Als u de thermostaat namelijk een paar graden hoger zet, dan zult u dat niet eens meteen in comfort merken, de kamer in kwestie blijft doorgaans door de lagere temperatuur en lagere vochtigheid als een oase aanvoelen, maar die paar graden verschil pakken wel een stuk voordeliger uit in de portemonnaie. (Trouwens, ter info, een centraal airco systeem is altijd efficienter dan losse units in elke kamer.)

 • Om bij Singapore Power Services (SP Services) een water en stroom account geactiveerd te krijgen, dient u eerst borg te betalen. Het bedrag hiervan, wat in uw eerste nota wordt verrekend, varieert van S$40 tot S$800, afhankelijk van uw verblijfsvergunning en het soort huis dat u huurt. Niet-Singaporeanen die een particulier appartement huren betalen S$500 borg. Zie de volgende website voor meer informatie: SP Services website.


 • N.B. Mocht u uw jaarcontract vroegtijdig beeindigen, dan loopt u goed kans dat u wordt verzocht de commissie (pro-rata) terug te betalen die de huisbaas heeft moeten voldoen aan de makelaar. Bijvoorbeeld, als er nog 8 maanden te gaan zijn op uw oorspronkelijke contract van 24 maanden, dan dient u 8/24 oftewel 1/3 van de totaal betaalde commissie met de huisbaas te vereffenen. Overigens dient u bovendien een verklaring te overhandigen van uw werkgever.


 • Let op: wellicht dat er kosten moeten worden gemaakt wanneer er iets in het pand kapot gaat. Grofweg is de regel dat reparatiekosten van minder dan S$ 150,- door de huurder worden voldaan en hogere reparatiekosten door de huisbaas worden voldaan. Dit is echter geen harde door de wet bekrachtigde regel. Het is daarom aan te bevelen om over dergelijke kwesties proactief goede afspraken te maken.
De kosten hierboven zijn niet alle kosten waar u mee te maken krijgt. Zo zijn de dagelijkse boodschappen, (openbaar) vervoer, schoolgeld, zakgeld enz. niet inbegrepen.

Conflicten

Ten slotte, wat gebeurt er als u en uw huisbaas in conflict raken over een clausule in het huurcontract? Welke stappen kunt u dan ondernemen? Het is sowieso van groot belang dat u uw huurcontract volledig doorgrondt, zodat u precies weet waar u voor tekent. Dat ten eerste

Welnu, mocht u er van overtuigd zijn dat de huisbaas u een streek levert en u heeft alles zwart op wit, dan is het allereerste raadzaam om contact op te nemen met uw makelaar. In zo goed als alle gevallen is hij, temeer gezien zijn ervaring, in staat om u van objectieve adviezen te voorzien. Sterker, vanwege zijn neutrale insteek heb je goed kans dat hij net dat zetje kan geven waardoor de twee partijen, huurder en huisbaas, elkaar weer kunnen vinden.

Geeft de inbreng van de makelaar echter niet de verlossing die u zoekt, dan kunt u gebruik maken van mediation instanties, zoals bijvoorbeeld SMC, de Singapore Mediation Center (http://www.mediation.com.sg/).

Bent u, ook na hulp van deze organisaties, nog altijd verwikkeld in een impasse, dan kunt u als laatste breekijzer terugvallen op de zogeheten Small Claims Tribunal). Bedenk wel dat deze laatste stap veel tijd in beslag kan nemen.Wilt u dat ik contact met u opneem? Of wilt u een vraag stellen of wat feedback plaatsen? Gebruik dan onderstaand formulier. U hoort binnen een dag van mij.

Uw naam:  M.  V.
Uw Emailadres: 
 

                        
Wij verstrekken uw persoonsgegevens zonder uw voorafgaande toestemming niet aan derde partijen.


Bayshore Park, the Pearl of the East
Bayshore Park sea viewKlik hier voor een korte huurtermijn

Handy rent links

Renting in SingaporeWoordenlijst
Renting in SingaporeHotlinks
Renting in SingaporeBelangrijke lokale info
Renting in SingaporePartners
Renting in SingaporeFeestdagen/Events
Renting in SingaporeKaarten van Singapore
  - ziekenhuizen
  - internationale scholen
  - golfclubs
  - vliegveld
  - districten
  - bezienswaardigheden
  - natuurparken

Bayshore Park rentals

Renting in SingaporeVakantiegevoel
Renting in Singapore

  

Book your hotel or resort room online now