Special Offer: Resort Promo Package!
Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com
Renting in Singapore
Relocating to Singapore
"We took less than a week to find us a lovely home and complete all formalities." - Karen, Dutch expat
Expats in Singapore

Renting in SingaporeWelkom in Singapore
Renting in SingaporeOns mission statement
Renting in SingaporeWaarom Singapore

Your dream accommodation

Renting in SingaporeTijdelijk onderdak
Renting in SingaporeVrijstaand of condo
Renting in SingaporeUw huurbudget
Renting in SingaporeDroomhuis criteria
Renting in SingaporeBegin uw zoektocht
Renting in SingaporeOpgepast voor fraude
Renting in SingaporeDagelijkse kosten
Renting in SingaporeGratis aanvraag

Rent tips

Renting in SingaporeDos & don'ts
Renting in SingaporeVeel gestelde vragen
Renting in SingaporeIntentieverklaring (LOI)
Renting in SingaporeGratis huurcontract (TA)

Showcase your property here

Renting in SingaporeGratis video promotie   van uw huurwoning
Renting in Singapore


   EmailSitemapTell a friendMaak een bookmarkContact onsClick here for English                         
Renting in Singapore
Aanvraag versturen

Criteria voor uw droomhuis in Singapore

Het vinden van uw droomhuis is een beetje als het vinden van een compromis tussen de diverse voors en tegens, en tussen wat u echt nodig acht en wat u slechts gewenst acht. Ga er vanuit dat ook in het geval van uw huis dergelijke beslissingen genomen zullen moeten worden.

Om een welingelichte beslissing te nemen is het daarom van belang dat u alle voors en tegens op een rijtje heeft. Met andere woorden, voordat u een makelaar inschakelt, is het een goed idee om eerst uw research te doen, bij uzelf te rade te gaan, en op papier te hebben wat u precies zoekt in uw droomhuis. De tijd die u hier nu insteekt verdient u t.z.t. dubbel en dwars terug.

Om u te helpen bij dit uitdagende traject hebben we deze website in het leven geroepen. Zo hebben we een aantal criteria samengesteld waarvan we weten dat ze nieuwbakken expats herhaaldelijk parten spelen. Neem deze lijst goed door en selecteer de punten die voor uw situatie en uw smaak van toepassing zijn.

De lijst die hieruit voortkomt is het traject dat leidt naar uw nieuwe huis.

Budget

Ontvangt u van uw werkgever een huurvergoeding of betaalt u uw eigen huur? In beide gevallen is het aan te raden om een marge in te calculeren. D.w.z. stel dat uw woonbudget S$ 5.000,- is, hou dan rekening met een bedrag van tussen S$4.500,- en S$5.500,- ? Het is daarnaast goed om te weten dat huur afhankelijk is van diverse factoren. Voorbeelden hiervan zijn: type huis, de locatie van het huis, vanaf wanneer het huis officieel bewoond mag worden ("TOP" geheten, temporary occupation permit), of het al dan niet (deels) gemeubileerd is, de afstand naar de ondergrondse (de "MRT", Mass Rapid Transport) en de termijn van het huurcontract. Vandaar dat het altijd zeer aan te bevelen om de huizen die op uw voorkeurslijstje staan persoonlijk te bezichtigen.

TIP: De woningmarkt in Singapore bevindt zich op dit moment in het voordeel van de huurder, aangezien huren momenteel een vrij neergaande lijn laten zien. Reden hiervoor zijn de gevolgen van de wereldwijde enonomische malaise en een toenemend aantal woningen dat afgeleverd wordt in Singapore. Kortom, je kunt best stevig onderhandelen.

Locatie

De overzichtskaarten in het menu rechts zijn een handig hulpmiddel om u te oriënteren. U krijgt hiermee vanzelf een beter idee van waar u het liefst wilt gaat wonen. Van belang is o.a. uw woon-werkafstand; vanzelfsprekend is het beter als dit niet te ver is. Hetzelfde geldt voor het werk van uw echtgeno(o)t(e) en eventueel de afstand tussen uw huis en de school van uw kinderen.

TIP: Het gros van de internationale scholen hier hebben een eigen schoolbus. Dit is goed om te weten, want hierdoor kunt u wat meer neigen naar een huis dichter bij uw werk. Immers, reistijd naar school van een uur is hier heel gewoon. Mijn schoolbus deed er destijds ook een uur over, en dat namen we toen ook voor lief.

Kamers

Zodra u eruit bent waar in Singapore u wilt gaan wonen, kunt u zich toespitsen op het aantal kamers dat uw familie nodig heeft. Heeft elk familielid echt een eigen kamer nodig of zijn de kids klein genoeg om een kamer te delen. Stel uzelf deze vraag omdat de huur doorgaans per extra kamer hoger uitvalt.

Faciliteiten

De volgende faciliteiten kunnen van doorslaggevende aard zijn wanneer u op zoek gaat naar een geschikt huis voor u en uw eventuele familie. Fitnesszaal, zwembad/bubbelbad, tennis/squash/basketbal banen, spa/sauna, speeltuintjes, BBQ ruimte, jogging baan, beveiliging, leesruimte, gemakswinkeltje.

Voorzieningen

Misschien vind u het hebben van bepaalde voorzieningen in de directe omgeving belangrijk genoeg om uw beslissing te beinvloeden. Voorbeelden hiervan zijn winkelcentra, een bank, een ziekenhuis en/of huisarts, openbaar vervoer, een recreatiepark, strand, een parkeergarage, enz.

Diversen

Wat ook een mogelijke rol kan spelen is wat voor buurt uw huis zich bevindt. Zo is een kindvriendelijke omgeving een belangrijke pré als u kinderen heeft. Of wellicht woont u graag in de stad, of juist in een omgeving met veel weelderig groen. In dat laatste geval kunt u kiezen uit een van de diverse parken in Singapore. Anderzijds hecht u misschien veel waarde aan het in de buurt wonen van uw vrienden. Nu is Singapore niet zo heel groot, maar gezien het drukke verkeer af en toe kan het dan toch wel handig zijn als de afstand tussen u en uw vrienden niet te groot is.

TIP: Een tekstversie van bovenstaande informatie kunt u vinden door op deze link te klikken. Hou deze lijst bij de hand wanneer u met uw makelaar op huizenjacht gaat.

Om uw keuze nog makkelijker te maken, kunt u de diverse soorten huizen elimineren waar u bij voorbaat geen interesse in heeft. In Singapore treft u m.n. onderstaande huistypes aan. Ik noem hiervan de voordelen en de nadelen, zodat u wat beter een inschatting kunt maken in welke huistypen meer voor u van toepassing zijn. De overige kunt u dan schrappen, waardoor het netto aantal kandidaten vanzelf gesnoeid wordt.

1. Hoogbouw en condo (condominium) appartementencomplexen

Het gros van de expats in Singapore woont in een particuliere woning, zoals bijvoorbeeld een appartement of, wat minder vaak, een maisonette. De redenen hiervoor zijn hun gunstige locatie, hun doorgaans luxe karakter en hun betere faciliteiten, maar ook de voorkeur van expats om in de buurt van andere expats te wonen.

Zo'n beetje de omvangrijkste huizen verkrijgbaar in deze categorie zijn de penthouse woningen. Deze beslaan soms meer dan één verdieping en zijn van behoorlijke luxe voorzien. Zo valt een weelderige daktuin onder de mogelijkheden, een zwembad en spa, en uiteraard niet te vergeten het adembenemende uitzicht. Wel is het zo dat het grote dakoppervlak ook betekent dat het energieverbruik hoog uit valt omdat de aircon hoge toeren moet maken om de warmte op buiten te houden.

TIP: Hou in de gaten dat de zogeheten "walk-up" apartmenten niet voorzien zijn van een lift. Ook belangrijk om te onthouden om niet voor verassingen komen te staan is dat de ruimte net voor uw voordeur en van de balkon(s) mee wordt geteld bij het totaaloppervlak van uw huis. Dit geldt overigens ook voor de kamer van het dienstmeisje, waar sommige woningen mee zijn uitgerust. Dit is vaak niet meer dan een veredelde opbergruimte; let er echter wel op dat deze in de regel wel als kamer worden meegeteld.

2. Vrijstaande panden en bungalows

Bungalows en zegeheten "black and white" residenties zijn over het algemeen een stuk prijziger dan in appartementencomplex wonen, mede vanwege hun ligging in meestal rustige omgeving en hun grote omliggende tuin. Bovendien is er in deze gevallen geen sprake van het moeten delen van faciliteiten.

Wat meer betaalbaar zijn de twee-onder-één-kap- en meerdere-onder-één-kap woningen, zoals de originele, merendeels opgeknapte, negentiende-eeuwse Peranakan shophouses die Singapore rijk is.

Een derde soort vrijstaande panden zijn de cluster homes. Deze hebben een aantal gedeelde faciliteiten, zoals een tuin of een zwembad, maar vallen verder helemaal onder het kopje vrijstaand. Ik moet er wel bij vermelden dat deze woningen een tamelijk nieuwe ontwikkeling zijn en de kans op het vinden van een leegstaande cluster home vrij klein is.

TIP: Een vrijstaand huis mag dan wel gewild zijn i.v.m. hun authentieke tropische sfeer en grote tuin, vergeet niet dat diezelfde tuin ook een bepaalde aantrekkingskracht uitoefent op ongewenste gasten, zoals kakkerlakken, spinnen, mieren en zelfs slangen. Kortom, het best kunt u het gras kortgewiekt houden en de waterafvoer rondom het huis vrij van verstoppingen.

3. HDB flats of Housing Development Board flats

HDB flats, of gallerijflats, ook wel portiekflats geheten, zijn in beginsel een soort appartementencomplex, zij het dat deze eenvoudiger in opzet zijn dan een condo appartement en doorgaans niet voorzien zijn van extra faciliteiten als zwembad, tennisbanen enz. In Singapore staan deze gallerijflats meestal in het zogeheten "heartland" van Singapore en worden deze voor het overgrote merendeel door Singaporeanen bewoond. Echter, de laatste tijd zien we steeds vaker dat ook expats hun intrek nemen in een HDB flat. Dit is het gevolg van het versoepelen van de regels door de overheid maar uiteraard ook omdat deze flats zeer betaalbaar zijn. Bovendien is de ligging van HDB flats vaak erg gunstig, vlakbij openbaar vervoer stations en haltes, winkelcentra en eetgelegenheden. Wat we ook redelijk vaak horen is dat alleen wanneer je in een HDB woont je de authentieke Singapore experience kunt beleven.

TIP: Klik hier om de indeling te zien van Singapore in de 28 bekende districten.

Ok, met bovenstaande informatie kunt u uw eerste stap nemen. Klik hier om me uw verlangenlijstje te laten weten, waar uw voorkeur naar uit gaat, waar u het liefst wilt gaan wonen enz. Met deze gegevens kan ik u van een aantal voorstellen voorzien, zodat we deze kunnen gaan bekijken.

Tip: Bookmark deze site, want ik ben ervan overtuigd dat onze informatie vaak genoeg van pas zal komen tijdens uw eerste periode in Singapore.

Bayshore Park, the Pearl of the East
Bayshore Park sea viewKlik hier voor een korte huurtermijn

Handy rent links

Renting in SingaporeWoordenlijst
Renting in SingaporeHotlinks
Renting in SingaporeBelangrijke lokale info
Renting in SingaporePartners
Renting in SingaporeFeestdagen/Events
Renting in SingaporeKaarten van Singapore
  - ziekenhuizen
  - internationale scholen
  - golfclubs
  - vliegveld
  - districten
  - bezienswaardigheden
  - natuurparken

Bayshore Park rentals

Renting in SingaporeVakantiegevoel
Renting in Singapore

  

Book your hotel or resort room online now