Special Offer: Resort Promo Package!
Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com
Renting in Singapore
Relocating to Singapore
"You've played a huge part in making our experience of moving abroad a hassle free and pleasant one." - Beena, UK/Indian expat
Expats in Singapore

Renting in SingaporeWelkom in Singapore
Renting in SingaporeOns mission statement
Renting in SingaporeWaarom Singapore

Your dream accommodation

Renting in SingaporeTijdelijk onderdak
Renting in SingaporeVrijstaand of condo
Renting in SingaporeUw huurbudget
Renting in SingaporeDroomhuis criteria
Renting in SingaporeBegin uw zoektocht
Renting in SingaporeOpgepast voor fraude
Renting in SingaporeDagelijkse kosten
Renting in SingaporeGratis aanvraag

Rent tips

Renting in SingaporeDos & don'ts
Renting in SingaporeVeel gestelde vragen
Renting in SingaporeIntentieverklaring (LOI)
Renting in SingaporeGratis huurcontract (TA)

Showcase your property here

Renting in SingaporeGratis video promotie   van uw huurwoning
Renting in Singapore


Bookmark and Share
   EmailSitemapTell a friendMaak een bookmarkContact onsClick here for English                         
Renting in Singapore
Aanvraag versturen

Vrijstaand of appartement, waar kiest u voor?

Kortgezegd kun je stellen dat het leven in een appartement eenvoudiger is. De hoofdreden hiervoor is dat onderhoud in een appartementencomplex voor u als bewoner nauwelijks een rol van betekenis speelt. Aan een appartement heb je 100% leefplezier, omdat je afgezien van af en toe een nieuw likje verf, zelden echte onderhoudstaken hoeft te plegen. Woon je in een vrijstaand huis daarentegen, dan moet je met regelmaat bepaalde onderhoudstaken (laten) uitvoeren, omdat het pand anders op termijn in staat van verval terecht komt. Daarnaast zijn vrijstaande huizen in de regel ook duurder als het gaat om de huur, zeker wanneer het een wat exclusievere buurt betreft.

Maar er zijn meer verschillen. Vrijstaande huizen bevinden zich doorgaans verder van dienstverlenende centra, zoals winkels, banken, ziekenhuizen, openbaar vervoer enz. terwijl appartementencomplexen over het algemeen juist rondom deze knooppunten zijn ontwikkeld. M.a.w. als u niet in bezit bent van eigen vervoer, dan is het beter op zoek te gaan naar een appartement.

Er is echter één aspect waar een appartement niet opgewassen is tegen een vrijstaand huis en dat is de enorme ruimte en privacy die je geniet in een vrijstaand huis. De kamers van een vrijstaand huis zijn in 9 van de 10 keer royaler dan die van een appartement. En omdat de ruimte tussen de percelen in de buurt ook fors is, heb je minder last van geluidsoverlast, keukengeurtjes enz. Verkiest u uiteindelijk toch een allenstaand huis, let er dan wel op dat u voorzien bent van Internet/TV kabels, omdat "de laatste meters" in dit geval meestal wat duurder uitpakken dan wanneer het een appartement betreft.

Maar vrijstaande huizen hebben nog een zorg extra - de tuin. Al valt er natuurlijk over te discussiëren of dat nou een nadeel of juist een voordeel is. Immers, voor kinderen is er niks fijners dan in een tuin te kunnen spelen. En ook hondebezitters weten wel raad met een tuin. Hoe dan ook, vergeet niet, ook een tuin in de tropen vergt de nodige onderhoud. Met dit klimaat heb je hier namelijk binnen de kortste keren overlast van mieren, spinnen, muggen, kakkerlakken e.d. Kijk er ook niet van op als u bezoek krijgt van slangen en knaagdieren, want ook die gedijen prima in gras dat niet met enige regelmaat wordt gemaaid. Al komen slangen niet zo heel vaak meer voor. Maar heeft u liever helemaal geen last van dergelijk ongedierte, dan is een appartement meer iets voor u, zeker wanneer u op een wat hogere verdieping zit.

Resumerend, u ziet dat beide levensstijlen ieder zijn eigen voor- en nadelen hebben. Ik hoop dat bovenstaande tips en suggesties u helpen bij het maken van uw keuze. Mocht u graag wat meer algemene info willen over deze woonaspecten, of heeft u een specifieke vraag, dan kunt u mij natuurlijk altijd even rentinginsingapore.com.sg.

Graag tot horens.Wilt u dat ik contact met u opneem? Of wilt u een vraag stellen of wat feedback plaatsen? Gebruik dan onderstaand formulier. U hoort binnen een dag van mij.

Uw naam:  M.  V.
Uw Emailadres: 
 

                        
Wij verstrekken uw persoonsgegevens zonder uw voorafgaande toestemming niet aan derde partijen.


Bayshore Park, the Pearl of the East
Bayshore Park sea viewKlik hier voor een korte huurtermijn

Handy rent links

Renting in SingaporeWoordenlijst
Renting in SingaporeHotlinks
Renting in SingaporeBelangrijke lokale info
Renting in SingaporePartners
Renting in SingaporeFeestdagen/Events
Renting in SingaporeKaarten van Singapore
  - ziekenhuizen
  - internationale scholen
  - golfclubs
  - vliegveld
  - districten
  - bezienswaardigheden
  - natuurparken

Bayshore Park rentals

Renting in SingaporeVakantiegevoel
Renting in Singapore

  

Book your hotel or resort room online now