Special Offer: Resort Promo Package!
Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com
Renting in Singapore
Relocating to Singapore
"Ik heb alles zeer positief ervaren en kan alleen maar goede woorden over jullie werk zeggen. ." - Peter, Dutch expat
Expats in Singapore

Renting in SingaporeWelkom in Singapore
Renting in SingaporeOns mission statement
Renting in SingaporeWaarom Singapore

Your dream accommodation

Renting in SingaporeTijdelijk onderdak
Renting in SingaporeVrijstaand of condo
Renting in SingaporeUw huurbudget
Renting in SingaporeDroomhuis criteria
Renting in SingaporeBegin uw zoektocht
Renting in SingaporeOpgepast voor fraude
Renting in SingaporeDagelijkse kosten
Renting in SingaporeGratis aanvraag

Rent tips

Renting in SingaporeDos & don'ts
Renting in SingaporeVeel gestelde vragen
Renting in SingaporeIntentieverklaring (LOI)
Renting in SingaporeGratis huurcontract (TA)

Showcase your property here

Renting in SingaporeGratis video promotie   van uw huurwoning
Renting in Singapore


   EmailSitemapTell a friendMaak een bookmarkContact onsClick here for English                         
Renting in Singapore
Aanvraag versturen

  Punten die niet mogen ontbreken op een intentieverklaring (LOI) en huurcontract

 • De persoonlijke details van de huurder. (N.B. het bieden van onderdak aan illegalen, mensen met een ongeldig of verlopen visa, is strafbaar.)


 • De persoonlijke details van de verhuurder


 • Een optie om het huurcontract te verlengen. Het contract kan voor hetzelfde termijn worden verlengd wanneer u en uw verhuurder hiermee akkoord gaan. In de meeste gevallen is twee maanden voorafgaand aan het verlopen van het contract voldoende voor de kennisgeving. Uiteraard kan de huur hoger of lager uitpakken, afhankelijk van de huurmarkt op het moment dat het bestaande huurcontract verloopt.


 • Betalingsvoorwaarden - de afgesproken huurprijs, de betalingsdatum en de betalingsmethode.


 • TIP: Het is raadzaam om uw huur maandelijks te voldoen en niet per kwartaal of per jaar. Alhoewel de huur een keer per jaar betalen wellicht wel zo makkelijk is, op deze manier kunt u nog maar nauwelijks tegengewicht bieden als uw verhuurder de bepalingen in het huurcontract niet langer honoreert.

 • Borgsom. De hoogte van de borgsom die voldaan dient te worden.


 • Onderhoud. U wordt geacht de woning en de inboedel zo goed mogelijk te onderhouden. Schade aan deze of gene, indien t.w.v. minder dan S$150,- dient in de regel zo fraai mogelijk worden gerepareerd door u, dan wel worden vervangen. Maar het grensbedrag S$ 150,- staat niet altijd vast; wees er daarom zeker van dat dit geen twistpunt wordt door dit zwart op wit te zetten. Overigens met deze overeenkomst wordt pertinent niet bedoeld dat bij schade t.w.v. bijvoorbeeld S$ 800,- of een afgeschreven ijskast, uw bijdrage aan de reparatie of de vervangende ijskast S$ 150,- is. Deze kostenpost komt boven S$150,- uit en dient daarom volledig door de verhuurder te worden voldaan.


 • Diplomatic clause, ook Escape-, Expatriate,- of Repatriate clause geheten. Deze regeling biedt de huurder bescherming tegen verlies als gevolg van ontslag, dan wel een transfer naar het buitenland. Globaal houdt e.e.a. in dat je 12 maanden na de ingangsdatum van het contract het contract met behoud van uw borg kunt beëindigen. U dient echter wel minimaal 2 maanden opzegtermijn in acht te nemen. N.B. De diplomatic clause is alleen geldig wanneer het oorspronkelijke huurcontract langer is dan een jaar.


 • TIP: let goed op dat de diplomatic clause wordt doorgerold naar het huurcontract wanneer u de TA verlengd.

 • Termination of lease. Wanneer er sprake is van een diplomatic clausule wordt in bepaalde gevallen ook gebruik gemaakt van een schadeloosstelling clausule. Wanneer deze in werking treedt, moet de huurder een deel van de huurcourtage aan de verhuurder vergoeden, d.w.z. het pro rata deel wat aan maanden huurcontract/courtage resteert.


 • Inrichting/Inboedel. Is het pand gedeeltelijk of volledig voorzien van meubilair enz. In welke staat verkeert de inboedel? Maak hier notitie van.


 • TIP: Maak van de inboedel, en vooral daar waar u beschadigingen ziet, foto's zodat u de staat van de woning en de inboedel ervan kunt vergelijken wanneer uw huurcontract ten einde is gekomen.

  TIP: Als u van kokkerellen houdt, kijk dan in de keuken van de woning of er een oven is, want deze zijn niet zo heel gebruikelijk in Singapore

 • Onderverhuren. Bent u van plan (een deel van) uw gehuurde woning te onderverhuren, dan dient dit duidelijk te worden aangegeven in het LOI en TA.


 • Huisdieren. Heeft u een huisdier, dan dient dit duidelijk te worden aangegeven in het LOI en TA.


 • Airco onderhoud. U bent verantwoordelijk voor het onderhoud aan de airco's in de woning. Doorgaans is 3 tot 4 onderhoudsbeurten per jaar gebruikelijk.


 • N-bloc of Enbloc. Deze clausule biedt de verhuurder bescherming tegen een vroegtijdig einde van het huurcontract als gevolg van verkoop van het appartementencomplex an sich waarin u woont. Mocht de woning waar u intrek in wilt nemen een wat ouder complex zijn, probeer dan deze clausule uit het huurcontract te onderhandelen, omdat u anders mogelijk aan het kortste eind trekt wanneer u i.v.m. een Enbloc procedure wordt uitgezet.


 • Tenslotte kunt u bij uw verhuurder het verzoek indienen om de woning die u gaat betrekken, voordat u intrekt, nog eens goed aan een algehele reinigingsbeurt te onderwerpen, wellicht gevolgd door een nieuwe laag verf, mocht u dit nodig achten.
Wilt u dat ik contact met u opneem? Of wilt u een vraag stellen of wat feedback plaatsen? Gebruik dan onderstaand formulier. U hoort binnen een dag van mij.

Uw naam:  M.  V.
Uw Emailadres: 
 

                        
Wij verstrekken uw persoonsgegevens zonder uw voorafgaande toestemming niet aan derde partijen.


Bayshore Park, the Pearl of the East
Bayshore Park sea viewKlik hier voor een korte huurtermijn

Handy rent links

Renting in SingaporeWoordenlijst
Renting in SingaporeHotlinks
Renting in SingaporeBelangrijke lokale info
Renting in SingaporePartners
Renting in SingaporeFeestdagen/Events
Renting in SingaporeKaarten van Singapore
  - ziekenhuizen
  - internationale scholen
  - golfclubs
  - vliegveld
  - districten
  - bezienswaardigheden
  - natuurparken

Bayshore Park rentals

Renting in SingaporeVakantiegevoel
Renting in Singapore

  

Book your hotel or resort room online now