Special Offer: Resort Promo Package!
Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com
Renting in Singapore
Relocating to Singapore
"Esther, your service is unreal, there's no way I could have found a home this great without your help." - Kane, Australian expat
Expats in Singapore

Renting in SingaporeWelkom in Singapore
Renting in SingaporeOns mission statement
Renting in SingaporeWaarom Singapore

Your dream accommodation

Renting in SingaporeTijdelijk onderdak
Renting in SingaporeVrijstaand of condo
Renting in SingaporeUw huurbudget
Renting in SingaporeDroomhuis criteria
Renting in SingaporeBegin uw zoektocht
Renting in SingaporeOpgepast voor fraude
Renting in SingaporeDagelijkse kosten
Renting in SingaporeGratis aanvraag

Rent tips

Renting in SingaporeDos & don'ts
Renting in SingaporeVeel gestelde vragen
Renting in SingaporeIntentieverklaring (LOI)
Renting in SingaporeGratis huurcontract (TA)

Showcase your property here

Renting in SingaporeGratis video promotie   van uw huurwoning
Renting in Singapore


   EmailSitemapTell a friendMaak een bookmarkContact onsClick here for English                         
Renting in Singapore
Aanvraag versturen

Singapore, Gateway to the East

Waarom gooit Singapore altijd zulke hoge ogen bij expats als men vraagt in welk land ze het liefst uitgezonden willen worden?

1. Singapore mag dan wel een land in het Verre Oosten zijn, maar aan de diverse bijnamen ervan te zien, "Asia for Beginners", "Gateway to Asia" en "Asia Lite", blijkt al gauw dat de echt authentieke Aziatische kermerken plaats hebben gemaakt voor veel westerse invloeden. De bijnamen zijn uiteraard met een knipoog bedoeld, maar toch, het impliceert wel degelijk dat Singapore niet echt hardcore Aziatisch meer is, helemaal als je vergelijkt met landen als bijvoorbeeld Thailand of Vietnam.

2. Een van de gevolgen van deze verwestersing is dat de bevolking in Singapore de Engelse taal goed beheerst. Het is dan weliswaar niet overal Queen's English, maar je zult nooit druk hoeven gesticuleren of koortsachtig door een woordenboek hoeven bladeren als u de weg kwijt bent. Iedereen begrijpt je en dat is toch wel zo prettig.

3. Singapore is zeer veilig. Niet dat er überhaupt geen misdrijven worden gepleegd, maar door de bank genomen zijn de misdaadcijfers elk jaar zo'n beetje de laagste ter wereld, zeker als het gaat over de zwaardere misdrijven.

4. Singapore is efficiënt, orderlijk en schoon, en zowel politiek als economisch stabiel. Sterker, met een hinterland als India en China kun je rustig stellen dat het met de toekomst van Singapore wel goed zit, temeer Singapore ook al het meest concurrentievermogen heeft van alle landen ter wereld. (Bron: IMD, de Zwitserse Business School).

5. Het onderwijs in Singapore staat hoog aangeschreven. Er is een groot aantal scholen en hogescholen waar u uit opleidingen kunt kiezen die wereldwijd worden erkend, zoals bijvoorbeeld O-Levels, A-Levels, International Baccalaureate enz.

Omdat hier bovendien veel Fortune 500 multinationals zijn gevestigd is het studentengemiddelde boven modaal, wat zich doorgaans uit in sterke academische resultaten.

6. Ten slotte, Singapore heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd in termen van de fijne dingen van het leven: entertainment, kunst, cultuur, sport en natuurlijk shoppen en uit eten. De Lion City heeft het allemaal, inclusief twee splinternieuwe casino's en het enige Formula I kampioenschap dat 's nachts wordt gereden. Bovendien heeft Universal Studios onlangs de deuren geopend en worden dit jaar ook de inaugurele World Youth Olympics in Singapore gehouden. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog de rijke geschiedenis en het imposante erfgoed waar je je aan te goed kunt doen m.b.v. de diverse musea en bezienswaardigheden. En natuurlijk is er ook nog het altijd zonnige klimaat en de vele idyllische strandlokaties op steenworp afstand van Singapore waar je heerlijke luiervakanties kunt nemen.

Als nawoord nog even dit. Mocht het nemen van de beslissing om uw Singapore avontuur door te zetten u maar zwaar vallen, dan kan ik u gerust stellen. Mijn ouders besloten op mijn vijftiende naar Singapore te gaan. Het contract van mijn vader was in eerste instantie 2 jaar, maar uiteindelijk bleven we 4 jaar. Mijn ouders zijn daarna nog jaren als expats door het leven gegaan, waaronder in Saoedi-Arabië, Australië, Noorwegen en New Zeeland.

Mijn punt is dit. Als je eenmaal het leven als expats hebt geproefd, dan realiseer je je hoe bevoorrecht je bent, hoe indrukwekkend en aangenaam het leven in verre oorden kan zijn. Mijn vier jaar als expat tiener in Singapore waren de beste vier jaar van mijn leven. En dat geldt ook voor mijn twee zusjes - ook tieners. We hadden het vanaf het begin tot het eind enorm naar ons zin. Het was voor ons een enorme ervaring en we leerden destijds in Singapore beseffen dat de wereld uit zo veel meer bestaat dan alleen Nederland en Europa. Ik heb aan die tijd veel vrienden overgehouden, en die hebben overigens allemaal dezelfde mening als ik: Singapore was een gradioze periode in ons leven en van onschatbare waarde.

Echter, aan alles komt een einde, zo ook aan onze tijd in Singapore. En hoewel het afscheid van onze vrienden niet zelden gepaard ging met een traan, kan ik desondanks volmondig zeggen dat ik het allemaal meteen opnieuw zou doen.

Kortom, zit er niet te lang mee; ik ben er van overtuigd dat uw beslissing om te gaan de juiste is. Natuurlijk zal er best wat heimwee zijn in het begin, dat is logisch. Maar na die eerste periode zult u zien, bent u verkocht, en met u de rest van de familie.

Zijn er helemaal geen mindere kanten aan Singapore? Als ik dat zou claimen zou dat iet helemaal terecht zijn. Ik vermoed bijvoorbeeld dat er genoeg mensen zijn die de hitte hier als minpunt ervaren. Sommige expats kunnen namelijk maar niet echt wennen aan de hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheidsgraad. In dit licht geldt sowieso voor iedereen dat u er goed aan doet om uw tempo zo veel mogelijk te doseren, u niet te warm te kleden en vooral regelmatig wat water te drinken. Moet u langere tijd buiten vertoeven en voelt u dat u het echt warm begint te krijgen, zoek dan als het even kan een koele ruimte met airco op, zoals een winkelcentrum, een café, een bibliotheek of een taxi of de MRT. Een paar minuten in de koelte is een frisse opkikker en voorkomt dat u teveel gaat transpireren.

Interessant om te weten is overigens dat bepaalde delen van Singapore koeler zijn dan andere. Zo heb ik jarenlang in Bukit Timah District 11 gewoond, maar ook een tijdje in de stad, District 7, en inmiddels een aantal jaar aan de Oostkust, in District 16. Uit ervaring weet ik nu dat het aan de kust een stuk aangenamer is dan in de stad en het binnenland. Bukit Timah voelt zo goed als het hele jaar wat broeierig aan omdat het bosrijk is en er zelden een briesje staat. In de stad daarentegen staat door de hoogbouw wel een (wat vlagerige) wind die voor wat verkoeling kan zorgen. Maar daar staat tegenover dat de concrete jungle de hitte lijkt uit te stralen. Daarnaast heeft de hete blaaslucht van de enorme kantoor-, hotel-, en winkelcentrum aircosystemen ook een temperatuuropdrijvende werking.

Aan de kust is het gevoelsmatig daarentegen een paar graden koeler. Dat komt, zo vermoed ik, niet alleen door de invloed van het relatief koelere zeewater maar ook als gevolg van het zeebriesje dat hier waait en de korte hevige buien die hier geregeld vallen. Zeker wanneer u op een wat hogere etage woont en ramen en deuren open staan, dan is de Oostkust een oase in vergelijking met het binnenland en de stad. Ik kan, hier in Bayshore Park bijvoorbeeld, het aantal dagen dat ik de airco overdag aan moet zetten dan ook op één hand tellen.

Bent u dus voornemens om in de binnenstad of het binnenland van Singapore te gaan wonen, hou er dan rekening mee dat u dit verschil ongetwijfeld gaat merken, niet alleen gevoelsmatig wanneer u een tijdje buiten doorbrengt, maar ook in de energierekening, omdat thuis de airco vaker aan gaat.

Netto kun je stellen dat mensen die van nature binnenshuis prima gedijen het in de regel ook prima naar de zin zullen hebben in de stad of een district in het binnenland. Bent u echter meer een buitenmens en geniet u van open ramen, deuren en een briesje in huis i.p.v. airco, dan is de East Coast een ideale keuze voor u

Tip: Bookmark deze site, want ik ben ervan overtuigd dat onze informatie vaak genoeg van pas zal komen tijdens uw eerste periode in Singapore.Wilt u dat ik contact met u opneem? Of wilt u een vraag stellen of wat feedback plaatsen? Gebruik dan onderstaand formulier. U hoort binnen een dag van mij.

Uw naam:  M.  V.
Uw Emailadres: 
 

                        
Wij verstrekken uw persoonsgegevens zonder uw voorafgaande toestemming niet aan derde partijen.


Bayshore Park, the Pearl of the East
Bayshore Park sea viewKlik hier voor een korte huurtermijn

Handy rent links

Renting in SingaporeWoordenlijst
Renting in SingaporeHotlinks
Renting in SingaporeBelangrijke lokale info
Renting in SingaporePartners
Renting in SingaporeFeestdagen/Events
Renting in SingaporeKaarten van Singapore
  - ziekenhuizen
  - internationale scholen
  - golfclubs
  - vliegveld
  - districten
  - bezienswaardigheden
  - natuurparken

Bayshore Park rentals

Renting in SingaporeVakantiegevoel
Renting in Singapore

  

Book your hotel or resort room online now