Special Offer: Resort Promo Package!
Book your hotel or resort room online now
Renting in Singapore is Official Partner of Agoda and Booking.com
Renting in Singapore
Relocating to Singapore
"Your communication and attention to our needs is greatly appreciated. I'll most certainly be referring you to others who are relocating to Singapore." - Josh, Australian expat
Expats in Singapore

Renting in SingaporeWelkom in Singapore
Renting in SingaporeOns mission statement
Renting in SingaporeWaarom Singapore

Your dream accommodation

Renting in SingaporeTijdelijk onderdak
Renting in SingaporeVrijstaand of condo
Renting in SingaporeUw huurbudget
Renting in SingaporeDroomhuis criteria
Renting in SingaporeBegin uw zoektocht
Renting in SingaporeOpgepast voor fraude
Renting in SingaporeDagelijkse kosten
Renting in SingaporeGratis aanvraag

Rent tips

Renting in SingaporeDos & don'ts
Renting in SingaporeVeel gestelde vragen
Renting in SingaporeIntentieverklaring (LOI)
Renting in SingaporeGratis huurcontract (TA)

Showcase your property here

Renting in SingaporeGratis video promotie   van uw huurwoning
Renting in Singapore


   EmailSitemapTell a friendMaak een bookmarkContact onsClick here for English                         
Renting in Singapore
Aanvraag versturen

  Veel gestelde vragen over het huren van een woning in Singapore


 1. Hoe staat het met de huurprijs in Singapore, is deze stijgend of juist dalend?

 2. De markt bevindt zich op dit moment ( 2024) in het voordeel van de huurder, aangezien huren momenteel een vrij neergaande lijn laten zien. Reden hiervoor zijn de gevolgen van de wereldwijde enonomische malaise en een toenemend aantal woningen dat afgeleverd wordt in Singapore. Kortom, je kunt best stevig onderhandelen.


 3. We zijn op zoek naar een goed internationaal verhuisbedrijf. Kunt u een suggestie doen?

 4. Ja. We horen goede geluiden over Allied Pickfords. Hier kunt u hen een emailtje sturen.


 5. Wat is Enbloc?

 6. Een Enbloc vindt plaats wanneer een meerderheid aan huisbezitters van bijvoorbeeld een appartement als collectief besluit het appartementencomplex waar de huisbezitters wonen te verkopen aan een projectontwikkelaar zodat het complex kan worden herontwikkeld. In geval van een project van minder dan 10 jaar is een minimum meerderheid van 90% vereist. Voor projecten van meer dan 10 jaar is 80% voldoende.


 7. De diverse advertenties die ik tegen kom in de media hebben het over "districts". Soms staat er alleen maar een nummer. Waar staan die districten en nummers voor?

 8. Het antwoord hierop vindt u op onze "old postal codes districts" kaart.


 9. Wat betekent co-broke?

 10. Bij een co-broke afspraak worden de belangen van de verhuurder in kwestie door 2 makelaars behartigd. Heeft u interesse in deze bewuste woning, dan is de kans vrij groot dat de twee reeds opererende makelaars hun courtage niet graag delen met uw makelaar. Netto houdt dat dus in dat u gedwongen wordt in zee te gaan met de makelaar van de verhuurder i.p.v. uw makelaar.


 11. Ik ben op zoek naar een goede, schone, comfortabele en centraal gelegen service appartement, liefst eentje waar kinderen het ook naar hun zin hebben, en als het kan dichtbij de MRT.

 12. Ik kan u van harte Fraser Place aanbevelen.


 13. Ik maak me wat zorgen over mijn huisdieren, twee katten en een hond. Heeft u een tip?

 14. Als u op zoek bent naar iemand om uw huisdieren te vervoeren, dan stel ik Pet Movers Singapore voor. Sommige vliegtuigmaatschappijen staan ook toe dat u uw huisdieren incheckt, uiteraard in een speciaal voor deze doeleinden bestemde ruimte. Deze methode is weliswaar een stuk voordeliger maar brengt wellicht ook meer stress met zich mee voor uw huisdieren. Quarantine is overigens 30 dagen. Neem contact op met The Collar Club voor meer more informatie.

  N.B. Ter uwer info, sommige verhuurders verlangen een "huisdieren borg" voor het geval de woning of inboedel schade op loopt als gevolg van het huisdier.


 15. Kan ik zonder makelaar ook woningen bezichtigen?

 16. In theorie is dit mogelijk, maar dan alleen die woningen die in bezit zijn van het management van dat appartementencomplex. Voor alle andere panden geldt dat u eerst contact moet opnemen met de eigenaar van dat pand, dan wel de vertegenwoordiger (lees: makelaar) van de eigenaar van dat pand. Het loopwerk wat komt kijken bij dit soort werk kan een zelfs enorme uitdaging zijn wanneer je thuis bent in deze markt, laat staan wanneer je leek bent. Kortom, u kunt deze werkzaamheden beter over laten aan een toegewijde makelaar, zodat u zich in de tussentijd volledig kunt richten op uw werk en alle overige aspecten van het settelen in Singapore.


 17. Ik ben op zoek naar een school voor mijn kinderen. Kunt u een aanbeveling doen?

 18. Neem een kijkje op onze internationale scholen kaart. Als u in de gaten houdt in welke regio de school zich bevindt waar u interesse in heeft, dan weet u meteen waar u ongeveer wilt gaan wonen.


 19. Mijn huurcontract van een jaar loopt ten einde. Moet ik mijn makelaar nu opnieuw betalen voor het verlengen van het huurcontract?

 20. Een van de verplichtingen van uw makelaar is te allen tijde standby zijn voor uw voor wanneer u zijn hulp nodig heeft. Als u een klacht heeft of u wilt uw verhuurder van een probleem verwittigen, dan dient u uw makelaar te bellen, die vervolgens als intermediar optreedt tussen u en de verhuurder, en oplossingen aandraagt om het problemen zo soepel mogelijk op te lossen. Er zijn weliswaar gevallen waarbij u als huurder direct contact op kunt nemen met de verhuurder, maar dan nog zult u in bijna alle gevallen een makelaar in de arm moeten nemen omdat het huurcontract bij verlenging ook weer o.a. gecertificeerd moet worden, wat bij uitstek een taak is voor uw makelaar.


 21. Wat voor soort woningen kan ik zoal aantreffen in Singapore?

 22. A. Hoogbouw en condo (condominium) appartementencomplexen

  Het gros van de expats in Singapore woont in een particuliere woning, zoals bijvoorbeeld een appartement of, wat minder vaak, een maisonette. De redenen hiervoor zijn hun gunstige locatie, hun doorgaans luxe karakter en hun betere faciliteiten en voorzieningen, maar ook de voorkeur van expats om in de buurt van andere expats te wonen.

  Zo'n beetje de omvangrijkste huizen verkrijgbaar in deze categorie zijn de penthouse woningen. Deze beslaan soms meer dan één verdieping en zijn van behoorlijke luxe voorzien. Zo valt een weelderige daktuin onder de mogelijkheden, een zwembad en spa, en uiteraard niet te vergeten het adembenemende uitzicht. Wel is het zo dat het grote dakoppervlak ook betekent dat het energieverbruik hoog uit valt omdat de aircon hoge toeren moet maken om de warmte op buiten te houden.

  TIP: Hou in de gaten dat de zogeheten "walk-up" appartementen niet voorzien zijn van een lift. Ook belangrijk om te onthouden om niet voor verassingen komen te staan is dat de ruimte net voor uw voordeur en van de balkon(s) mee wordt geteld bij het totaaloppervlak van uw huis.

  B. Vrijstaande panden en bungalows

  Bungalows en zegeheten "black and white" residenties zijn over het algemeen een stuk prijziger dan in appartementencomplex wonen, mede vanwege hun ligging in meestal rustige omgeving en hun grote omliggende tuin. Bovendien is er in deze gevallen geen sprake van het moeten delen van faciliteiten.

  Wat meer betaalbaar zijn de twee-onder-een-kap- en meerdere-onder-een-kap woningen, zoals de originele, merendeels opgeknapte, negentiende-eeuwse Peranakan shophouses die Singapore rijk is.

  Een derde soort vrijstaande panden zijn de cluster homes. Deze hebben een aantal gedeelde faciliteiten, zoals een tuin of een zwembad, maar vallen verder helemaal onder het kopje vrijstaand. Ik moet er wel bij vermelden dat deze woningen een tamelijk nieuwe ontwikkeling zijn en de kans op het vinden van een leegstaande cluster home vrij klein is.

  TIP: Een vrijstaand huis mag dan wel gewild zijn i.v.m. hun authentieke tropische sfeer en grote tuin, vergeet niet dat diezelfde tuin ook een bepaalde aantrekkingskracht uitoefent op ongewenste gasten, zoals kakkerlakken, spinnen, mieren en zelfs slangen. Kortom, het best kunt u het gras kortgewiekt houden en de waterafvoer rondom het huis vrij van verstoppingen.

  C. HDB flats of Housing Development Board flats

  HDB flats, of gallerijflats, ook wel portiekflats geheten, zijn in beginsel een soort appartementencomplex, zij het dat deze eenvoudiger in opzet zijn dan een condo appartement en doorgaans niet voorzien zijn van extra faciliteiten als zwembad, tennisbanen enz. In Singapore staan deze gallerijflats meestal in het zogeheten "heartland" van Singapore en worden deze voor het overgrote merendeel door Singaporeanen bewoond. Echter, de laatste tijd zien we steeds vaker dat ook expats hun intrek nemen in een HDB flat. Dit is het gevolg van het versoepelen van de regels door de overheid maar uiteraard ook omdat deze flats zeer betaalbaar zijn. Bovendien is de ligging van HDB flats vaak erg gunstig, vlakbij openbaar vervoer stations en haltes, winkelcentra en eetgelegenheden. Wat we ook redelijk vaak horen is dat alleen wanneer je in een HDB woont je de authentieke Singapore experience kunt beleven.

 23. Ik moet veel reizen voor mijn werk en wil daarom graag valkbij het vliegveld wonen. Waar ligt het vliegveld van Singapore?

 24. Het hoofdvliegveld van Singapore heet Changi. Het is een fraai vliegveld gelegen aan de Oostkust van het eiland. Er is ook een kleiner vliegveld, Paya Lebar geheten, maar dit wordt meestal gebruikt voor regionale vluchten. Neem een kijkje op onze vliegvelden kaart zodat u in een oogopslag kunt zien waar t.o.v. de rest van het eiland de vliegvelden liggen.


 25. Hoeveel is de huur die ik zal moeten betalen?


 26. Dit is uiteraard niet exact te zeggen, gezien de vele variabelen en voorkeuren die er bestaan. Desalniettemin, met onderstaande indicaties, uitgaande van een gezien met twee kinderen, krijgt u een beetje een idee hoeveel van uw budget gaat besteden aan de huur.*.

  1. Als uw budget rond S$ 3.500-4.500,- per maand is, dan kunt u er vanuit gaan dat u een prettig appartement kunt huren van rond de 150 vierkante meter met de gebruikelijke faciliteiten, zoals zwembad, tennis- en squashbanen. Voorbeelden zijn Bayshore Park, Mandarin Gardens en Pebble Bay

  2. Zit u in een wat hoger segment, zeg, ca. $5.000-10.000,- per maand, dan heeft u voldoende tot uw beschikking voor een royaal en luxueus apartment, met daarbij inbegrepen een groot aantal kwalitatief hoogwaardige en tot in de puntjes onderhouden faciliteiten, waaronder bijvoorbeeld een sauna & spa, fitness enz. Ardmore Park en Four Seasons Park vallen in deze categorie. Overigens, met een dergelijk budget is ook een vrijstaand huis zeker niet uitgesloten.

  3. Heeft u zo'n S$ 15.000-S$30.000,- aan huur te besteden, dan kunt u kiezen uit diverse aanzienlijke bungalows in een van de exclusievere buurten in Singapore, zoals bijvoorbeeld Holland Road, Bukit Timah, River Valley, Tanglin Road of zelfs Orchard Road.


 27. Ik zou het liefst dichtbij een natuurpark willen wonen of een bos, waar ik wandelingen kan maken met mijn kinderen. Zijn er in Singapore parken te vinden?

 28. er zijn ruim 10 grote parken in Singapore. Om te zien waar deze liggen kunt u klikken op ons natuurpark overzicht .


 29. Help, we vertekken al over drie maanden naar Singapore en ik heb geen idee waar ik moet beginnen!

 30. Ok, maakt u zich niet ongerust; Singapore is een heel vriendelijk land als het gaat om de diverse officiële werk-, accommodatie- en medische procedures die doorlopen moeten worden. Heel veel zaken kunnen tegenwoordig sowieso online worden geregeld, gewoon vanuit uw thuisbasis in Nederland. En over thuis gesproken, als u liefst op korte termijn op zoek wil gaan naar een passende woning in Singapore, dan stel ik voor dat u ons belt.


 31. Ik woon het liefst in de buurt van een ziekenhuis voor het geval mijn kinderen urgente medische hulp nodig hebben. Heeft u een kaart waar ik de locatie van de ziekenhuizen in Singapore kan bekijken?

 32. Het is inderdaad een prima idee om geen risiko's te lopen op dit vlak, in elk geval op de hoogte te zijn van waar u terecht kunt tijdens een ongeval. Op onze handige ziekenhuizen kaart treft u de grotere medische centra. Overigens, ook handig om te weten, het noodnummer voor de brandweer of ambulance is 995.


 33. Welke stappen kan ik ondernemen als er een dispuut ontstaat tussen de verhuurder er mij?

 34. Als u voelt dat u sterk staat, dan stel ik voor dat u de hulp van uw makelaar inroept. Hij zal u te allen tijde van onpartijdig advies voorzien. Meestal is hij ook net dat zetje dat u nodig heeft om tot een resolutie te komen die naar ieders tevredenheid is. Mocht het met de assistentie van de makelaar toch niet lukken, dan zijn er de bemiddelingsinstanties. Zo kunt u terecht bij SMC, het Singapore Mediation Center (http://www.mediation.com.sg/). Bevindt u zich ook dan nog in een impasse, dan zou u eventueel te rade kunnen gaan bij het Small Claims Tribunal. Hou wel in de gaten dat het looptijd van deze laatste procedure lang kan zijn.


 35. Ik ben een fanatieke golfer en moet af en toe een balletje kunnen slaan. Zijn er in Singapore goede golfbanen?

 36. En hoe. U heeft het voor het kiezen.


 37. Wat zijn globaal de verschillen tussen een vrijstaande woning en een appartement?

 38. In het kort, in een appartment heeft u minder te maken met onderhoud omdat er nu eenmaal minder zaken zijn te onderhouden. Zodoende heeft u meer tijd om te genieten van het leven. Vrijstaande huizen daarentegen vereisen meer onderhoud en zijn in dit licht een stuk duurder, zeker in de betere locaties. Voor een uitgebreid antwoord op deze vraag kunt u hier terecht.


Staat uw vraag hier niet bij? Gebruik dan onderstaand formulier.
U hoort binnen een dag van mij.


Uw naam:  M.  V.
Uw Emailadres: 
 

                        
Wij verstrekken uw persoonsgegevens zonder uw voorafgaande toestemming niet aan derde partijen.


Bayshore Park, the Pearl of the East
Bayshore Park sea viewKlik hier voor een korte huurtermijn

Handy rent links

Renting in SingaporeWoordenlijst
Renting in SingaporeHotlinks
Renting in SingaporeBelangrijke lokale info
Renting in SingaporePartners
Renting in SingaporeFeestdagen/Events
Renting in SingaporeKaarten van Singapore
  - ziekenhuizen
  - internationale scholen
  - golfclubs
  - vliegveld
  - districten
  - bezienswaardigheden
  - natuurparken

Bayshore Park rentals

Renting in SingaporeVakantiegevoel
Renting in Singapore

  

Book your hotel or resort room online now